josefine lind

TYSTNAD & BVC-BESÖK

Om det inte vore för diskmaskinens (som ständigt tycks vara igång) surrande så hade det varit knäpptyst här hemma. Barnet sover och Victor är nere och tränar i hemmagymmet. Och jag? Jag sitter nyduschad i fåtöljen och tänker. Mycket tankar i min hjärna just nu och jag är så HIMLA tacksam över att solen skiner ögonen torra för annars kanske jag säckat ihop. Fast nä, vet ni? Det hade jag inte. Mitt bästa läkningstips för år av depressioner hit och dit är ju lätt en bebis. Det finns inget spelrum för att ligga på soffan och deppa längre. Jag har inte tid. Tacksamt!

Vaccinationen och besiktningen av lillknodd idag gick bra. Vi gick igenom;
– Höfter / ben
– Mage
– Rygg, han sitter ofta framåtlutad och behöver träna på att hålla upp ryggen lite mer
– Testiklar (så de ”trillat ner”)
– Vikt/längd/huvud
– Hur han lekte med en leksak, hon kollade om han använder båda sina händer i leken (om han låter leksaken vandra mellan båda händerna)
– Mat, mitt favoritämne just nu. Det känns som sjumilakliv att han plötsligt kan ÄTA och inte bara dricka. Idag äter Manne gröt på morgonen och fruktpuré till mellis, men vi ska sakta införa lunch nu också. Och välling!
– Hans kurva, som tidigare pekat lite nedåt eftersom han åt sämre i samband med 4mån fasen och feber och tandspricknig. Nu pekar den uppåt igen och han väger nu 8455g och är 72cm lång.
– Två stick i benen. 2.4sek gråt och sen var det tjo och tjm igen. Hemma vägrade han dock sova eftermiddagsluren och somnade därför redan vid 18:30. Hoppas vi klarar oss utan feber!

Nästa gång vi träffar BVC är Manfred 8 månader och vi får hembesök! Då ska vi gå igenom barnsäkrat hem och hur/om han kryper/ålar – inte mycket av den varan just nu ;-)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats