josefine lind

NYA, HÄRLIGA RUTINER & BABYSIM

Som jag tjatat om i de senaste inläggen så är vi i full färd med att hitta nya sov-och matrutiner. Från att ha varit övertrött och bara sovit i 20min/gång har vi nu lagt om schemat och än så länge funkar det SÅ HIMLA BRA. Manfred är sig själv igen (förutom igår på MAXI … hello skrikfest!) och jag har fått sova 2 (!!!) hela nätter med endast ett uppvak. Okej, första natten sov jag ingenting pga. livrädd att låta honom sova i eget rum. Nu ser våra, härrrrrrligaaaa rutiner ut såhär:

Kl 19 är det läggdags så efter flaskan går vi in till hans rum och säger godnatt till månen innan vi drar ner persiennen – vilket då ska markera för honom att det är natt. Då lägger vi honom i sängen, sjunger lite (alltid samma låt) pussar godnatt och går ut. Snart ropar han på oss och har då lagt sig på mage och vi söver honom så. Buffar på rumpan och sjunger, stoppar in nappen. Det tar ca 15 minuter för honom att somna.
Kl 23 brukar vi gå och lägga oss och av någon anledning ropar han på oss då, får nappen och somnar om.
Kl 04 ropar han från rummet, får nappen och somnar om.
Kl 06 vaknar han, ropar och får komma upp. Ny blöja och sen mat och mys i vår säng.
Kl 07 somnar vi om till 09 och då blir det gröt och barnprogram på tvn.

Sen under dagen så sover han mellan 11-12, 14-15 (promenad i vagnen), 16:30-17 och sen är vi vakna, busar, kollar på barnprogram och skrattar till klockan 19. Där emellan äter han var 3e timma och gärna en liten extra slurk precis innan läggdags. Vid 09 får han också gröt och under em. får han en smakportion för att slussa honom vidare i mat-världen.

Så, nu släpper vi det här med rutiiiiiner och fokuserar på FREDAGEN SOM ÄR KOMMEN! Med ny energi är ju det mesta trevligare och jag vet att Manne ser fram emot babysimmet idag lika mycket som jag. Sen blir det promenad och freeeedagsmyyyyys. Köpte ett avlastningsbord igår som jag tänkte fixa med också … KUL!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. josefineelind

    Ja! Så instället för att kånka honom på armen, vyssha, sjunga, buffa, SPRINGA (haha sant, guppar gött då tycker han) medan han gallskriker och ålar sig ur famnen, så går allt smärtfritt???(lite gnäll förståss)

stats