josefine lind

FÖRSTA MÖTET MED SMÖRGÅSEN

Vi har det som sagt lite kämpigt med maten när det kommer till lilleman. Jag har insett att allt får ta sin tid men också att vi måste våga prova nya saker! Så idag fick han testa att peta i sig en halv smörgås med smör uppskivade i små bitar till mellanmål. Det mesta smulades sönder och la sig i naveln och det var en himla massa miner och grimaser – men han lyckades nog pilla i sig lite i alla fall! Lite svårt att pricka rätt då det oftast bara slank in några fingrar medan smörgåsbiten satt kvar på näven. Härlig finmotoriksgympa också!! Jag veeeet aattt maaan inteee skaaaaa jämföra sig med andra barn och vad de äter, men han är faktiskt snart 8 månader och behöver av näringsskäl mer krubb än bara flaskan – så jag googlar mycket och vet att många barn i hans ålder äter betydligt mer "riktig" mat. Och en maaaassssaaa frukt. Är det så bra? Eller asså. Frukt efter varje mål förutom mellanmål känns väl som världens sockerbomb? Fruktsocker är ju också socker .. Äeh jag vet inte! Vi har hembesök av BVC i början på juli så då får vi ta en ordentligt snack så vi kan skippa flaskan helt till hösten.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. thesss

    Ja visst är det så! Det är ju trots allt dem små liven som bestämmer, det har dem gjort sedan dagen dem kom ut och det lär dem ju fortsätta med också! ? Glad midsommar!

  2. josefineelind

    Fått till mig att många har svårt för maten, vilket lugnar mig!! Det verkar verkligen ta tid att lära dem och då får det vara så ? Så länge de får i sig NÅGOT, resten får väl komma. Det är nog som ålandet, krypandet .. tänderna: det kommer när det kommer! ?

  3. thesss

    detta må låta konstigt men tack för det här inlägget! ?? Vi har haft det grymt kämpigt med maten här med. En tugga kan det bli ibland och sen vägrar ongen att öppna munnen.. men peppar peppar så går det mycket bättre nu.. men hon är ju verkligen ingen storätare och har aldrig varit.. och kommer förmodligen aldrig och bli. Hon har alltid legat under tabellen med ersättning och får som mest i sig ca 120ml. Så här har vi varit grymt frustrerade men nu börjar det äntligen gå åt rätt håll.. hoppas att det gör det för er snart med!

stats